söndag 3 februari 2008

Taglierini al Limone

Taglierini al Limone

500 g taglierini
1 vitlöksklyfta
25 g smör
1/4 tsk krossad torkad chilipeppar
2 citroner
100g kokt skinka
5 dl vispgrädde
salt

Tvätta citronerna och riv skalet (se till att det vita inte kommer med).

Finhacka vitlöken.

Smält smöret, fräs löken på svag värme tills den blir guldfärgad.

Lägg i chilipepparn.

Skär skinkan i tunna strimlor och blanda med vitlöken och smöret.

Värm försiktigt och tillsätt citronskal och grädde.

Låt sjuda försiktigt utan lock i 30 minuter.

Koka pastan enligt anvisning. Häll av vattnet.

Häll över såsen i en stor kastrull och lägg i den avrunna pasta – rör runt.

Smaka av med salt och tillsätt lite mer grädde om såsen känns för tjock.

Dekorera med strimlat citronskal. Lite pressad citron kan ge extra sting åt rätten.

Inga kommentarer: