Gotländsk specialitet
2 förpackningar risgrynsgröt à 500 gram
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 paket saffran
2 msk socker
(hackad mandel/russin)
Blanda grädde och saffran. Kläm ut gröten i en stor bunke. Blanda alla ingredienser. Smörj en ugnssäker form. Häll i grötblandningen. Grädda c:a 30 min i 200 graders ugn.
söndag 3 februari 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Detta recept har jag prövat.
Klart godkänt!
Funkar även som huvudrätt... :-)
Salmbärssylt hör till - men man kan även prova annan sylt - jag hade plommonmarmelad hemma - det passade bra.
Charlotte
Det här ska jag prova!
Så mycket gott! Tack för länken! jag länkar till dig också nu! trevlig Valborg!
Å.. du har en receptblogg!
Så underbart..
Är ingen stor kock direkt.. men men..
Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på nån dag här. Kram!
Har ni sett Anna Skippers blogg? Just nu pågår en tävling!! Välkomna!
Låter riktigt smarrigt. Tyvärr får jag vänta med att testa ett tag då jag kör LCHF just nu. :/
Skicka en kommentar