söndag 3 februari 2008

Saffranspannkaka

Gotländsk specialitet

2 förpackningar risgrynsgröt à 500 gram
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 paket saffran
2 msk socker

(hackad mandel/russin)

Blanda grädde och saffran. Kläm ut gröten i en stor bunke. Blanda alla ingredienser. Smörj en ugnssäker form. Häll i grötblandningen. Grädda c:a 30 min i 200 graders ugn.

8 kommentarer:

Charlotte Therese sa...

Detta recept har jag prövat.

Klart godkänt!

Funkar även som huvudrätt... :-)

Salmbärssylt hör till - men man kan även prova annan sylt - jag hade plommonmarmelad hemma - det passade bra.

Charlotte

Z sa...

Det här ska jag prova!

annamaria sa...

Så mycket gott! Tack för länken! jag länkar till dig också nu! trevlig Valborg!

tubbo sa...

Å.. du har en receptblogg!

Så underbart..

Är ingen stor kock direkt.. men men..

Recept bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecept sa...

Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på nån dag här. Kram!

Jenna sa...

Har ni sett Anna Skippers blogg? Just nu pågår en tävling!! Välkomna!

EtsiResepti sa...

Hej,

Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på Hittarecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

Med vänliga hälsningar,
Ann-Sofi
Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no

Receptson sa...

Låter riktigt smarrigt. Tyvärr får jag vänta med att testa ett tag då jag kör LCHF just nu. :/